mercoledì 16 ottobre 2013

Checchino Dal 1887 - perinteinen roomalainen trattoria

Checchino dal 1887, Testaccio 

Checchino dal 1887 on vanha ja hyvin perinteinen roomalainen ravintola, entisen teurastamo-alueen kyljessä Testaccion kaupunginosassa kaakkois-Roomassa. 
Tämä roomalainen instituutio tarjoilee hyvin perinteisiä paikallisia ruokalajeja ja tämä onkin erinomainen paikka kokeilla vähän harvinaisempiakin herkkuja. Quinto quarto, eli tämä Rooman kuuluisa "viides neljännes" (sisälmykset, hännät.ym) ovat listalla laajasti edustettuina kuten odottaakin sopii. 

Un grande classico e un pilastro della ristorazione romana Checchino, nel bene o nel male, soddisfa sempre: è come un vecchio film, dai contenuti semplici ma ben raccontati.
Le pietanze sono della vecchia tradizione e malgrado qualche defaillance si trovano ancora dei piatti molto gustosi. Se volete farvi un'esperienza verace romana questo è certamente una delle prime mete da visitare, soprattutto per chi ricerca prelibatezze dimenticate come la pajata, la trippa, la coratella e gli zampetti di maiale. 


Henkilökunta on osaavaa ja ystävällistä. He kertovat mielellään (myös englanniksi) annoksista laajemminkin ja suosituksia saa varmasti. Viinilista on laaja ja mielenkiintoinen, myös juustoille täytyy antaa erikoismaininta. 
Ruokailusali on miellyttävä ja rauhallinen. Elegantti mutta kuitenkin rento. Tämä on hyvä paikka, jos haluaa varata reissuun yhden vähän erityisemmän ravintolakäynnin Rooman reissuunsa. Ruokalista on laaja ja valinnanvaraa on myös kasvissyöjille. Valmiit menut ovat 30-60 € 

Ruma mutta herkullinen kasvisjuusto-alkupala punasikurista (radicchio rosso) -
Fornarina vegetale (sformato a base di uovo con verdure)


Pecorinolla ja salvialla kuorrutettuja leipäsiä alkuun
Pajata on yksi näistä kuuluisimmista roomalaisista sisälmysruoista. Täällä sitä saa joko pastan ja tomaattisoosin kanssa, tai rapeaksi paahdettuna. Minä mielelläni syön sitä maistamisen verran, mutta varsinkin aloittelijoille suosittelen annoksen jakamista. 
Jos sisälmykset eivät kiinnosta, mutta haluaa kuitenkin kokeilla jotain perinteistä roomalaista ja vähän harvinaisempaa, on coda alla vaccinara (häränhäntäpata) erinomainen ratkaisu. 
Rigatoni con la pajata:
Pasta corta rigata condita con una salsa realizzata con pomodoro e intestino digiuno di agnello da latte con una spolverata di Pecorino Romano D.O.P. - Karitsan suolta tomaattisoosissa
Pasta e ceci
-
Perinteinen kikhernepastakeitto

Fagioli con le cotiche
Iloinen yllätys oli pasta-annokseni, bucatini all'amatriciana. Pasta oli täydellisesti kypsennetty, niinkuin voikin odottaa ja soosi oli tosi herkullista. Nam! 

...la matriciana bona...


Il Bollito misto con salsa verde
Pajata arrosto -
 Paistetut karitsan sisälmykset
Siivutettua vasikanpaistia - suolaista ja hyvää. 


Pupupata oli oikein kelpo, mutta suosittelen vielä lämpimämmin lammasta (abbacchio) jota söin aiemmalla käyntikerrallamme. 
Coniglio disossato alle olive di Gaeta con insalatina di ruchetta e pomodoro
Jänispataa ja rucolasalaatti


Jälkiruoat olivat kaikki ihan ok, meille ei osunut mitään tajunnanräjäyttäviä annoksia.
Ainoastaan  torta alla stracciatella oli mainitsemisen arvoinen (tuhti) mutta herkullinen mantelisuklaakakku. 

Torta alla stracciatella  - tuhtia mutta tosi hyvää

Checchino dal 1887

Via di Monte Testaccio 30, 00153 – Roma (Italy)
Telefono e Fax: +39 06.5743816 / 06.5746318
Email: checchino_roma@tin.it 
Web: www.checchino-dal-1887.com 
Orari di servizio: dal martedì al sabato, dalle ore 12:30 alle 15:00 e dalle 20:00 alle 24:00
Giorno di chiusura: domenica e lunedì (Suljettu sunnuntaisin ja maanantaisin)

4 commenti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...