lunedì 9 settembre 2013

Enoteca La Torre - Villa Laetitia, Roma

Michelin tähdellä palkittu ravintola Enoteca La Torre siirtyi kesän alussa Viterbosta Rooman keskustaan, upean Villa Laetitiaan tiloihin. Ravintolaa johtavat yhteisvoimin chef Danilo Ciavattini ja arvostettu sommelier, maître Luigi Picca. 

Villa Laetitia

Me pääsimme tutustumaan tähän upeaan rakennukseen ja nauttimaan ravintolan herkuista, kun viime sunnuntaina juhlimme tässä upeassa paikassa Filipon isoäidin 80-vuotissyntymäpäivää. Villa Laetitia on roomalaisen arkkitehdin Armando Brasinin vuonna 1911 suunnittelema ja rakennus on tällä hetkellä Fendin perheen omistuksessa. Meillä tuli kuitenkin yllätyksenä, että talon rakennuttaja ja ensimmäinen omistaja oli anoppini, eli Filipon äidin perhe. 





Juhlalounas alkoi juomatarjoilulla, joka oli katettu kauniille sisäpihalle. Valkoviinin ja kivennäisvesien lisäksi tarjolla oli paahdettuja ja suolattuja manteleita. Lisäksi tuotiin pari pientä suupalaa, grissinien kanssa tarjoiltu foie gras sekä suloinen pieni ricotta-tuutti. 

Foie gras alkuherkku, joka tarjoiltiin grissini-leipätikkujen kanssa
Ihanaa, että ehdimme hiukka tutustua isohkoon sisäpiha-alueeseen ja taloon ennen varsinaisen lounaan alkua. 


ja tietysti päivittää kuulumisia lähisuvun kanssa.. 
Edoardo-pikkuveli
Cono di ricotta - Ricotta-tuutti
Lounas oli katettu sisäpihan läheiseen saliin.


Ensimmäisenä pöytään tuotiin keittiön tervehdys, viterbolaisella oliiviöljyllä täytetty pieni ravioli (joka oli tarkoitus laittaa suuhun kokonaisena) hauskan "pappa di pane"-leipätahnan kanssa tarjoiltuna. 



Varsin mukava leipävalikoima



Varsinaisen menun aloitti hauska patata "interrata", jossa peruna oli siis haudattu "takaisin maan alle" -   Herkullisesti kypsennettyä herkkuperunaa ja sieniä. 

Patata "interrata"
Seuraavana annoksena saimme pitkään kypsytettyä possua, joka oli viime hetkellä tempura-taikinassa paistettu ja tarjoiltu "pizzan makuisen" tomaatin ja sardellijäätelön kanssa. Aika metka annos ja possu suuhun sulavaa. 

Maialino in tempura
Suloisia pieniä leipiä. 


Menun ensimmäinen primo-annos oli vermicelli-pastaa leipäkastikkeessa. 

Vermicello bucato al pane - burro e acciughe
 Toisena primona tarjoiltiin yksi ravintolan klassikko-annoksista, ricotta-raviolit kananmaksalla ja balsamico-kastikkeella timjamin kukkien kanssa.  Raviolit olivat todella hyviä, erittäin onnistunut annos. 

Ravioli di Ricotta - Fegatini di pollo - Aceto balsamico e Fiori di Timo
 Kala-annos oli kuorrutettua kampelaa, hauskan makuisten salsojen kanssa. 

Rombo in crosta di carapace e cornucopie
Liha-pääruokana oli huippuhyvää karitsaa kahdella tapaa. Tätä haluaisin vaikka nyt heti uudestaankin!

Agnello della Tuscia
Sitten olikin jo nonnan, eli isoäidin syntymäpäiväkakun aika. Filipon äiti, joka kävi juuri leivonta/pasticceria-kurssin, oli tehnyt puutarhanhoitoa rakastavalle mummolle ihanan kakun. 

Anopin tekemä syntymäpäiväkakku puutarhanhoitoa rakastavalle nonnalle 


Brava Giulia! Anoppi oli tehnyt oikein herkullista kakkua ihanalla vadelmatäytteellä
 Sitten pöytään tuotiin vielä valikoima talon omia jälkiruokia.. 





Filippo con il maître Luigi Picca
Herkullisen lounaan loppuun vielä caffé e piccola pasticceria, eli kahvia ja pikkuleivonnaiset.



10 commenti:

  1. Todella viehättävä ravintola ja herkullisen näköisiä ruokia. Ihana syntymäpäiväkakku! Isot onnittelut Nonnalle!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Laitamme onnitteluja eteenpäin ;) Paikka oli tosi viehättävä kieltämättä! :)

      Elimina
  2. upean näköistä! ja mikä mahtava yllätys että ihan "oman perheen tiluksilla" vielä olitte ;-)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Heh, kieltämättä tuli pari kertaa puheeksi, että eipä olis haitannu vaikka olisivat jättäneet myymättäkin ton villan. ;)

      Elimina
  3. No voi hyvänen aika mitkä tarjoilut ja mikä paikka!!?! Complimenti anopille, kakkukin on ihan über-ihana!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Kerron kehut anopille ;)
      Oli kyllä harvinaisen upea sunnuntai-iltapäivä, aivan ihana paikka ja paljon herkkuja!

      Elimina
  4. Upea miljöö, kauniit tarjoilut !
    Myöhästyneet onnittelumme nonnalle !

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Eikö ollukin ihana, nonna oli kyllä tosi tyytyväinen ja että oltiin kaikki paikalla. Täältä terkut koko porukalle!

      Elimina
  5. Ompa herkullisen kuuloista ja näköistäkin ! Yksi syy mennä uudestaan Roomaan :)

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...