venerdì 26 dicembre 2014

Joulunviettoa Roomassa - Part 1: La Vigilia

Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero



Me vietimme tänäkin vuonna joulua Italiassa. Filippo ja veljensä (perheemme ammattikokit) olivat jakaneet ruokavastuun. Herkullisia ruokia, eikä mitään liikaa. 
Filippo oli valmistanut etukäteen ohutta tagliolini pastaa, joka sitten aattona valmistettiin nopeasti sekoitettiin voikastikkeeseen ja parmesaaniin ja tarjoiltiin sitten tryffelin suikaleiden kanssa. Simppeliä ja aivan sairaan hyvää. 
Secondoksi pikkuveli oli tehnyt turskaa (baccalà) kurpitsakreemin ja artisokkien kanssa. 
Jälkiruoaksi nautittiin perinteisesti joulukakkuja, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Joulupäivän ruoat seuraavassa postauksessa. 

Lisää italialaisesta joulusta ja meidän viime vuoden ruoista löytyy täältä





Tagliolini all'uovo

Tagliolini all'uovo

Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero

Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero

Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero


Baccalà, crema di zucca e carciofi

Baccalà, crema di zucca e carciofi

Baccalà, crema di zucca e  carciofi

Anopin tekemä joulukakku Pandoro

2 commenti:

  1. Voi elämä mitä herkkuja teillä oli joulupöydässä tarjolla!
    Minullekin maistuisi joululaatikoiden sijaan pasta kera
    parmesaanin, namskis!
    Ihanaa loppuvuotta <3

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Kiitos Teija!
      Kieltämättä oli hyvää ja vaihteeksi kivoja tämmösetkin jouluruoat :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...