giovedì 13 febbraio 2014

Täytetyt tomaatit roomalaisittain - Pomodori con il riso alla romana

No, onkos tullut kesä nyt talven keskelle...
Nämä riisillä täytetyt uunitomaatit ovat nimittäin erittäin tyypillistä roomalaista kesäruokaa. Riisillä täytetyt tomaatit kypsennetään samalla uunipannulla lohkottujen ja öljyttyjen perunoiden kanssa. Ne voi syödä heti, vielä lämpinä tai ihan jäähtyneinä. Täydellistä retkiruokaa siis. Päivä rannalla,  picnic perheen kanssa, tai pikainen työlounas lähikulman tavola caldasta, pomodori con il riso, löytyvät menusta aina. 



Pomodori con il riso alla romana eli täytetyt tomaatit roomalaisittain


  • 1-2 kiinteää suurta tomaattia per syöjä ("pomodori da riso") 
  • iso ruokalusikallinen risottoriisiä per tomaatti
  • valkosipulia
  • tuoretta basilikaa (ja halutessa persiljaa, kuivattua oreganoa, kynteliä) 
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • pari perunaa per syöjä (+rosmariiniä)
  • oliiviöljyä


1. Pese tomaatit ja leikkaa niistä ns. lakki irti, niin että saat kaivettua sisustan kulhoon esimerkiksi pikkulusikalla. 
2. Tässä vaiheessa sisustan voi hurauttaa sauvasekoittimella sileäksi (ja halutessaan vielä siivilöidä, jos siemeniä on runsaasti)
3. Mausta tomaattiliemi tuoreilla ja kuivatuilla yrteillä, murskatulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla sekä oliiviöljyllä. Lisää riisi nesteeseen turpoamaan vähintään puoleksi tunniksi. 
4. Kuori ja paloittele perunat. Huuhtaise perunoista liika tärkkelys ja mausta öljyllä, suolalla ja rosmariinillä. 
5. Suolaa tomaatit kevyesti, lusikoi riisitäyte sisään ja laita tomaatin "lakki" paikalleen. 
6. Asettele tomaatit ja perunat uunivuokaan ja paista 180 asteisessa n. 45 minuuttia. 

vain tuoreyrtit puuttuu!

Tarjoile hieman jäähtyneinä tai jopa kylminä. 

Täydellinen picnic-eväs! 

4 commenti:

  1. tuo näyttää ja kuulostaa kyllä ihan täydelliseltä piknik-eväältä! (nimim. sitä aurinkoa odotellessa...)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Täällä on jopa ollut nyt parina päivänä aika kaunis ilma, mutta valitettavasti picnik-kelit vielä aika kaukana..
      Lähetän aurinkoterveiset sinnepäin!

      Elimina
  2. Aivan loistava eväs, tätä on ehdottomasti kokeiltava. Eli riisiäkö ei kypsennetä ensin tomaattiliemessä, vaan se kypsyy uunissa tomaatin sisällä?

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Mietin itsekin tota riisin kypsentämistä kun kävin noita reseptejä läpi, mutta kypsyy tosiaan erittäin hyvin pelkästään tomaatin sisällä kypsennettynä. Oisko tolla nesteessä turvottamisella asian kanssa jotain tekemistä. :)

      Talvisempi (ja tuhdimpi) juustoversiokin on herkullinen, mutta nää on ihanat ja maukkaat ihan tällä perinteiselläkin tavalla valmistettuna.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...