lunedì 15 ottobre 2012

Sitruunakakku - Ciambellone al Limone


Ciambellone al limone, on perushelppo mutta hyvä sitruunakakku, joka valmistuu vaivatta. On parempaa kuin miltä näyttää, mutta kauniimmankin version saa kahvipoytään tehtyä, jos käyttää jotain nättiä kuivakakkuvuokaa ja/tai koristelee valmiin kakun tomusokerilla tai tomusokerikuorrutteella. 

Sitruunakakku
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 250 g sokeria (=n.3dl)
  • 3 kananmunaa
  • 2 sitrunaa  - mehu ja raastettu kuori
  • 1 pieni lasillinen eli 1,25dl (oliivi)öljyä -  tai reilu 100 gr sulaa voita
  • 1,5 tl leivinjauhetta 
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 pieni lasillinen maitoa
  • ripaus suolaa
  • (tomusokeria)
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.
Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 180-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min.

Ingredienti
300 g farina per dolci
250 g zucchero
3 uova intere
2 limoni spremuti e grattugiati 
1 bicchiere di olio d'oliva   - 100 gr burro
1 bustina lievito pane angeli
1 bicchiere piccolo di latte
zucchero a velo
pizzico di sale

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...