mercoledì 2 maggio 2012

Fave e Pecorino

fave e pecorino (eli pecorino-juusto ja härkäpavut)

Mikään ei minua samalla tavalla muistuta Rooman keväästä kuin pecorino ja härkäpavut. Kun pavut (fave) ilmestyvät kauppoihin, tietää että kevät on jo pitkällä ja kesä jo oven takana. Tämä yhdistelmä kuuluu olennaisesti myös vappu, eli primo maggio-piknikille.

Yksinkertaisin ja maukkain herkku - kuori pavut, ja tarjoile pecorinon kanssa!

Sama yhdistelmä sopii mainiosti keväisiin salaatti, pasta tai risotto-viritelmiin. Me syödään uudet pavut ilman kuoria ja tuoreeltaan, mutta isommat voi myös nopeasti ryöpätä ja vaikka marinoida. Suomessa härkäpapuja on tarjolla viimeistään elokuussa, tätä kannattaa siis ennen sitä kokeilla vaikka tuoreiden herneiden kanssa.

Lasillinen kuivaa valkoviiniä tai proseccoa sopii seuraksi.

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...