martedì 15 settembre 2015

Dolomiittien punajuuriraviolit eli Casunziei Ampezzani

Tyttärestämme herkistyneenä, rupesi  Filippo eräänä syyskuisena iltana muistelemaan lapsuutensa lomia Dolomiiteilla. Olennaisesti näihin muistoihin Cortinassa kuuluivat herkulliset, puolikuun muotoiset punajuurilla ja perunoilla täytetyt raviolit, jotka tarjoiltiin raastetun parmesaanin kanssa unikonsiemen-voikastikkeessa. 
Koska meidän pikkaraisemme kanssa emme ole vielä ainakaan pariin vuoteen pääsemässä vuoristolomalle, veivät nämä mieheni lohturuoka ja lapsuusmuisto-raviolit meidät kuitenkin unohtumattomalle makumatkalle. 
Punajuuret ja perunat ovat tällä hetkellä parhaimmillaan (niin Suomessa kuin Italiassakin) joten tällä reseptillä osallistumme Sadonkorjuu-aiheiseen kuukauden ruokahaasteeseen. 



Casunziei Ampezzani eli Dolomiittien punajuuriraviolit

Pasta
350 gr 00-jauhoja
3 kananmunaa 
(1 rkl maitoa)

Täyte
400 gr keitettyjä punajuuria
200 gr keitettyjä perunoita 
100 gr valutettua ricottaa
1 kananmuna
1 rkl voita
hieman korppujauhoja 
raastettua parmesaania tai muuta grana-juustoa
ripaus kanelia tai muskottipähkinää
suolaa ja pippuria

Päälle
80 gr voita
2-3 rkl unikonsiemeniä
runsaasti vastaraastettua parmesaania 




Keitä perunat ja punajuuret kypsiksi. Survo perunat kulhoon ja raasta kypsät punajuuret pannuun ja kuullota hetken aikaa voissa, niin että punajuuret menettävät hieman ylimääräistä kosteutta. Yhdistä ricotta ja perunasurvos, lisää joukkoon kuullotettu punajuuriraaste ja sekoita hyvin. Lisää mukaan yksi (luomu)muna ja niin paljon raastettua parmesaania ja hieman (itsetehtyä) korppujauhoa, että massasta tulee sopivan kiinteää. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella kanelia tai muskottipähkinää. Tarkista maku. 
(Halutessaan täytteeseen voi lisätä puristetun valkosipulin kynnen tai pienen määrän silputtua ruohosipulia)
Jätä täyte lepäämään kelmutettuna jääkaappiin. 

Tee pastataikina sekoittamalla munat ja jauhot sileäksi taikinaksi, joko monitoimikoneella tai käsin. Työstä taikinaa kunnes siitä muodostuu kiinteä ja sileä pallo. Jätä taikinapallo kelmutettuna lepäämään viileään. 

Kauli levännyt taikina joko kaulimella käsin tai pastakoneella ohuiksi pastalevyiksi. Ota pastalevyistä pyöreää muottia (halkaisijaltaan 5-6cm) apunasi käyttäen pyöreitä paloja, joiden keskelle tulee lusikallinen punajuuri täytettä. Taita pastarenkaat puoliksi ja sulje täyte huolellisesti sisälle. Kiinnitä puolikuun reunat hyvin haarukalla painaen. 



Keitä raviolit suolatussa vedessä al dente-kypsiksi. Sulata sillä aikaa pannussa runsaasti voita, johon heität mukaan unikonsiemenet. Valuta raviolit vedestä ja nostele suoraan pannuun. Pyöräyttele raviolit reippaasti voissa ja tarjoile raastaen runsaasti hyvää (iäkästä) parmesaania päälle. Nauti!! 

poi parmigiano come se piovesse


mmm... täydellistä!

Casunziei Ampezzani eli Dolomiittien punajuuriraviolit


Casunziei Ampezzani eli Dolomiittien punajuuriraviolit



Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...