martedì 12 novembre 2013

Cantucci alle nocciole - Hasselpähkinäkeksit


Perinteiset cantucci-keksit tulevat Praton kaupungista Toscanasta ja niihin käytetään yleensä manteleita. Saimme kuitenkin eräältä tuttavalta valtavan kassillisen hasselpähkinöitä, joten päädyimme käyttämään niitä. 
Keksit tarjoillaan yleensä makean toskanalaisen vin santo jälkiruokaviinin kanssa. Nämä pähkinäkeksit ovat luonnostaan lähes rasvattomia ja säilyvät hyvin pidemmänkin aikaa.
Amerikanitalialaiset tuntevat nämä samaiset keksit nimellä biscotti (yleisnimitys kaikille kekseille Italiassa)




Cantucci alle nocciole
  • reilu 250 gr vehnäjauhoja
  • 200 gr sokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • vajaa 1 tl leivinjauhetta + hieman vaniljaa
  • pari desiä hasselpähkinöitä
  • n.50 gr tummaa suklaata 
  • ripaus suolaa
  • (raastettu sitruunan kuori, hiukan kanelia)

Vaahdota kevyesti kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja yhdistä munaseokseen. Sekoita mukaan hasselpähkinät ja reilun kokoisiksi paloiksi rouhittu suklaa. 




Tee taikinasta leivinpaperin päälle pellille 3 pellin pituista takoa. 

Paista tankoja 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Leikkaa vielä kuumat tangot veitsellä vinottain ohuehkoiksi (1,5-2cm) palasiksi ja käännä sitten palaset kyljelleen pellille. Laita keksit vielä uuniin noin viideksi minuutiksi. 




Keksit  kovettuvat aika nopeasti jäähtyessään ja ne säilyvät kuivasti säilytettynä pitkänkin aikaa. Niitä voi syödä sellaisenaankin mutta parhaimmillaan ne ovat dippailtuna vahvaan kahviin tai makeaan jälkiruokaviiniin (kuten toskanalainen vin santo)



2 commenti:

  1. Herkullisen näköisiä, alkoi maistua vin santo ja cantuccini suussa! Meidän kokeilusta tuli aikoinaan niin kivikovia, ettei edes viinissä lilliuttaminen pehmittänyt. Sun keksitangot näyttää ihanan kosteilta tuossa pellillä! Olisikohan meillä ollut liian kova taikina...

    RispondiElimina
  2. Kiitos reseptistä (ja inspiroivasta blogista)! Kekseistä tuli todella hyviä ja ekan satsin sitruunan kuoren puuttumisen vuoksi "oli pakko" tehdä toinen saman tien... Hyvä niin, eka satsi hävisi melkein saman tien omien ja naapurinkin lasten toimesta=) Käytin kakkuvehnäjauhoja ja mittasin kuivat aineet vaa'alla.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...