sabato 3 agosto 2013

Tagliata di Manzo - viipaloitua nautaa rucolapedillä

Tagliata di Manzo con Rucola e Grana

Täällä helteet jatkuvat ja lisää on luvassa, joten myös kotikeittiössä jatkamme helpoilla ja nopeilla, kuumiin kesäpäiviin sopivilla resepteillä. Tämä hiukka carpaccio-henkinen liharuoka tarjoillaan yleensä pääruokana, ja se sopii erinomaisesti elokuiseen kesäiltaan punaviinilasillisen kanssa. 


Tagliata tarkoittaa viipaloitua lihaa. Parin sentin paksuinen naudanlihapihvi paistetaan todella kuumalla pannulla tai grillissä niin, että pihvi vain ottaa väriä pintaan. (Parhaassa tilanteessa on yksi isompi lihapala, minulla oli kaksi pientä ja astetta liian ohutta pihviä, joten kypsyyden kanssa sai olla aika tarkkana)
 Liha siirretään sen jälkeen syrjään vetäytymään (esim. folioon käärittynä), ennenkuin se leikataan viipaleiksi. Lisää samaan pannuun hieman lisää oliiviöljyä, rosmariinin oksia ja valkosipulin kynsi ja ota yrteistä öljyyn makua kypsentämällä hetken aikaa matalalla lämmöllä.
Jaa rucola lautasille ns. salaattipediksi ja leikkaa parmesaanista esimerkiksi perunankuorijalla ohuita lastuja. Asettele siivutettu liha rucolapedille ja kaada sen päälle hieman rosmariiniöljyä. Rouski pintaan hieman mustapippuria ja suolaa - tarjoile sitruunan tai esimerkiksi kasaankeitetyn balsamicon kanssa. 

La Tagliata 
  • 150-200 gr naudanfilettä / per syöjä
  • hyvää oliiviöljyä 
  • tuoretta rosmariinia ja valkosipulia
  • n. 60 gr rucolaa / per syöjä 
  • parmesaanilastuja
  • rouhittua pippuria ja ripaus sormisuolaa
  • sitruunaa tai balsamicoa
  • (kirsikkatomaatteja puolitettuina)



6 commenti:

  1. Onpa ruokahalua herättävän näköinen, tykkään juuri tällaisista ruuista! :)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. ja hyvää on! Tän kanssa toimii erinomaisesti myös semmonen salsa verde-tyyppinen soosi (lehtipersiljaa, valkosipulia, öljyä, sitruunaa)

      Elimina
  2. no tätähän meillä tullaan tekemähän! kyllä tuon näköisen annoksen sais jo miehellekin "salaattina" menemään ;-)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. herkkua se on, joten lämpimästi suositan. Harvoin liharuoka on noin kesäistä ja terassilla syötäväksi sopivaa :)

      Elimina
  3. Nyt tuli häämatka mieleen :). 7v sitten lokakuussa herkuteltiin vastaavanlaisella kun kokkailtiin Firenzestä vuokratusta asunnossa.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Voi miten kiva kuulla, että olemme herättäneet noinkin ihania ruokamuistoja! :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...