martedì 30 aprile 2013

Keväinen salaatti kera juustojen


Sunnuntai oli taas juuri sellainen päivä, että mielestäni kaapissa ei ollut mitään, eikä kauppaankaan huvittanut lähteä. Sillä aikaa kun roikuin koneella Filippo oli kuitenkin taikonut aivan mielettömän ihanat salaattilautaset meille juuston jämistä ja pussinpohja-salaatista. Tunnelmaa ei ainakaan huonontanut se, että pääsimme partsille syömään. 

Keväiset sunnuntai-salaatit (2:lle)
  • Kasa salaattia (voi olla pariakin eri)
  • 1 omena (tai esim. päärynä) kauniisti siivutettuna - meillä Granny Smith
  • pieni kourallinen manteleita (tai jotain muita pähkinöitä) 
  • pari palaa ohueksi leikattua vaaleaa leipää (tai paahtoleipää) 
  • jotain hyvää vahvaa juustoa (meillä oli jämät aura-paketista ja vuohenjuustosta)
  • Balsamico-viinietikkaa (+hieman sokeria)
  • Hieman hyvää oliiviöljyä, suolaa ja pippuria


Paahda mantelit pannulla kullanruskeiksi (tai niin että, ottavat vähän väriä pintaan mutta eivät pala) ja jäähdytä. Siivuta omena ohuehkoksi ja ripsauta päälle vähän sitruunamehua, etteivät viipaleet tummu.  Keittele pikkukattilassa kokoon balsamicoa ja pieni määrä sokeria niin että neste vähenee ja balsamico muuttuu hieman siirappimaisemmaksi. Ota ohueksi leikatun leivän pintaan väriä (pannussa, grillissä, uunissa)  Sekoittele pestyyn ja revittyyn salaattiin kulhossa hieman oliiviöljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Jaa salaatti, omenan viipaleet ja mantelit lautasille.  Jaa juustonokareet rapeaksi paahdetuille leiville ja juustoista riippuen voit tarvittaessa laittaa ne hetkeksi grillin alle (aura oli hetken pehmentymässä grillin alla, ja vuohenjuusto kevyesti korppujauhotettuna näki hieman pannua ennen leivälle pääsyä)  Valuta lopuksi balsamico-soosia annoksien päälle. Nauti! 

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...