martedì 19 marzo 2013

Chicken Strips

Toissaperjantaina meillä oli ystäväpariskunta viettämässä iltaa ja olimme halunneet kehittää jotain tilanteeseen sopivaa ruokaa. Halusin tarjota jotain taatusti herkullista, ei perinteisen italialaista ruokaa, jonka kuitenkin saisimme perjantai-iltana tarjoiltua ilman tuntikausien haudutusta. Lihakaupassa hetken arvottuani lähti sieltä mukaan pari isoa kananrintaa ja friteerausöljyä. 
Italialaiset eivät perinteisesti harrasta dippi- tai oikein muunkaanlaisia kastikkeita, mutta näiden kanapalojen kanssa tarjotut superhelpot hunajasinappi-majoneesi ja parsakaalikreemi olivat suurmenestys. Lisäksi tarjolla oli uunissa paistettuja perunoita ja runsas salaatti. 


Chicken Strips 
  • n. 800 gr kananrintaa (tai syöjien mukaan) - circa 800 gr di petto di pollo
  • 1 kananmuna - 1 uovo
  • vehnäjauhoja - un po' di farina
  • kupillinen maissilastuja/corn flakes - una tazzina di cornflakes
  • kupillinen suolakeksejä (TUC tai vastaava) - una tazzina di cracker salati (Tuc)
  • korppujauhoja - pangrattato
  • haluamiasi mausteita  (esim. cayannepippuria, paprikaa, suolaa) - spezie (pepe di Caienna, sale)
  • Paistamiseen soveltuvaa öljyä - olio per friggere
Pilko rintafile ohuehkoiksi tikuiksi (reilun sormen paksuisiksi) ja tässä vaiheessa voit jättää ne marinoitumaan maustamattomaan jugurttiin pariksi tunniksi jos aikaa on.
Murskaa maissilastut ja suolakeksit kulhoon (lisää tarvittaessa hieman korppujauhoja) 
Käytä kanapalat ensin vehnäjauhoissa (joihin voit sekoittaa pippurin ja paprikajauheen), sitten kananmunakulhossa ja lopuksi murskatuissa kekseissä/lastuissa, niin että ne ovat hyvin kuorrutetut. 
Kaada paistoöljyä joko paistinpannuun tai kattilaan parin sormenleveyden verran ja kuumenna.  Oikean paistolämpötilan tulisi olla 160-175°C. Tarkista öljyn lämpötila ennen paistoa. Paista 2-4 kanapalaa kerrallaan kauniin ruskeiksi ja valuta hyvin. Valmiit kanapalat talouspaperille/imupaperille joka imee ylimääräisen öljyn. Suolaa ja tarjoile heti. 




Hunajasinappi-majoneesi - Honey Mustard Mayo dipping sauce 
  • 1 pieni kupillinen majoneesia ja/tai kermaviiliä-luonnonjugurttia
  • ruokalusikallinen karkeaa sinappia (esim. Dijon)
  • lusikallinen hunajaa

Sekoita ainekset hyvin keskenään. Jos käytät pelkkää majoneesia tai kastike jää muuten hyvin paksuksi, lisää ruokalusikallinen kylmää vettä. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. 


Parsakaalikreemi - Crema di broccoli
  • Parsakaalia
  • oliiviöljyä 
  • mausteita (esim. suolaa, chiliä, valkosipulia, sitruunaa)

Keitä pilkottua parsakaalia suolatussa vedessä niin että se pehmenee hiukan. Ota talteen hieman keitinvettä. Hurauta parsakaalit soseeksi sauvasekoittimella, tässä vaiheessa voit lisätä esim. chiliä, valkosipulia, hieman sitrunaa. Lisää kiiltoa ja kreemimäisyyttä lisäämällä hieman oliiviöljyä ja säädä paksuus lisäämällä tarpeen mukaan keitinvettä joukkoon. 

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...