venerdì 21 settembre 2012

Patate alla parmigiana - Perunapaistos

Patate alla parmigiana - perunapaistos
Rakastuimme näihin perunoihin eräässä Napolilaisessa trattoriassa, ja heti kun palasimme reissusta kotiin oli testattava kuinka saisimme jäljiteltyä ne kotikeittiössä. Hyvinhän se onnistui ja näitä super-herkullisia perunoita onkin tehty jo pariin otteeseen. Toimii todella hyvin lisäkkeenä kermaperunoiden tapaan, mutta tämä on kyllä niin hyvää, että se häviää hetkessä kitusiin ihan ilman mitään ns. pääruokaa. Ideahan tässä on se, että italialainen klassikko-resepti "Melanzane alla parmigiana" pistetään uusiksi kun munakoisot vaihdetaan perunoihin ja lisämakua on otettu savustetusta juustosta. 

Patate alla parmigiana - perunapaistos
  • n. 1,5 kiloa perunoita  / 1,5 kg di patate
  • lihalientä / brodo di carne
  • tomaattipyrettä / passata di pomodoro
  • valkosipulia / aglio 
  • yrttejä (timjami.etc) / spezie
  • 2 mozzarella palleroa  / mozzarella 
  • savustettua juustoa (esim. Valion Kippari) /  Scamorza oppure provola affumicata
  • valkokastiketta (Bechamel) / besciamella
  • parmesaania / parmigiano
  • korppujauhoja / pane grattugiato

Cuocere a 150c° fino a doratura

Abbiamo provato a copiare "Donato" a Napoli e anche se la scamorza affumicata non è la provola affumicata di Agerola il risultato non è stato per niente male. Anzi..

Kuori ja viipaloi perunat. Heitä isoon pannuun lihalienta, tomaattipyrettä, valkosipulinkynsi ja haluamiasi mausteita/yrttejä (esim. timjami) Älä liioittele nesteen määrän kanssa. Esikypsennä perunoita hetkisen aikaa kiehuvassa liemessä niin että perunat ehtivät vetää makua itseensä. 

Kasaa perunat uunivuokaa kerroksittain juustojen ja valkokastikkeen kanssa. Kaada lientä perunoiden päälle vielä ennen uuniin laittoa ja ripottele halutessasi pintaan hieman korppujauhoja. Paista matalassa lämpötilassa (n. 150 astetta) tunnin/parin ajan. Jos haluaa kunnolla rapeutta ja väriä pintaan voi lämpötilaa lopussa nostaa. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa tai vasta tarjoiltaessa parmesaania pintaan. 

Kuvissa näkyy kuinka ahneella kokilla perunat olivat halkeilleet ja annos on lautasella kasassa. Tästä laatikosta saa leikattua myös kauniita annospaloja jos sen antaa jäähtyä. Se vaan on niin hyvää, että ei malta. Tätä on hölvitty mm. törkeän hyvän Jack Daniel'sin savuisen BBQ-soosin kanssa (ja chipotle-Tabascon) 


OMNOMNOM!

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...